În politică sau fotbal e la fel !

Nu e zi lăsată de la Dumnezeu în care să nu auzim la buletinele de știri fel de fel de grozăvii legate de campania electorală. Haite de bătăuși își împart (între ele, deocamdată!) bâte pe spinări și bolovani în capetele lipsite de creiere. Despre criza financiară, candidații – pe care deja i-am văzut pe la televiziuni – abia pot bâlbâi câteva aiureli contradictorii, în mai puțin de 24 de ore, despre evoluția mondială și națională. Printre două pomeni electorale, candidații gălăgioși se feresc să spună electoratului că în perioadele de recesiune speculatorii bogați se îmbogă-țesc, iar prostimea plătește pagubele și sărăcește.
 

Cristian MARCU

Comparăm disputele politice “populare” cu cele ale microbiștilor, că tot am avut “bocăneală” pe Areni. La orice meci între echipe (așa-zise) mari din România, găș-tile de susținători abulici își sparg capetele și își rup oasele. Șomeri, salariați cu salariul minim pe econo-mie, băutori de bere proastă se înjunghie, își scot ochii și-și dau viața pentru echipa iubită. În acest timp, min-gicarii din teren joacă sub orice critică, însă iau salarii de zeci de mii de euro lunar, indiferent de rezultatele în-registrate. De asemenea, patronii de cluburi învârt miliarde, mută milioanele de euro cu valiza, de la o echipă la alta, vând jucători ca la târgul de sclavi și își cresc averile pe seama “fa-nilor” din tribune. Sărăntocii plătesc bilete, se bat și stau prin spitale fără vreun câștig real. Așa-i și cu “echipele de campanie”, cu membrii și susținătorii partidelor care-și dau la meclă în semn de de-votament politic. Nu ei ajung parlamentari, miniștri sau mari afaceriști pe banii sta-tului… Au fost și vor rămâne doar carne de tun pe altarul manipulării globale…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: