Iarna bate la ușă și operatori de gaze naturale nu există

Președintele Consiliului Județean Suceava a solicitat Ministerului Economiei și Finanțelor să organizeze cât mai repede licitația pentru desemnarea de operatori de gaze naturale în localități ale județului, arătând că instituția pe care o conduce a transmis documentațiile necesare pentru organizarea de licitații în două zone ale județului, respectiv Câmpulung Moldovenesc – Vama – Pojorâta, ce cuprinde zece localități, și Drăgușeni – Boroaia, ce cuprinde alte opt localități.
 

Flutur consideră că amânarea organizării licitației pentru desemnarea operatorului de gaze naturale afectează, în primul rând, locuitorii municipiului Câmpulung Moldovenesc, care nu vor putea beneficia de centrala de cogenerare realizată prin proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”. El a arătat că, deja, autoritățile din Câmpulung Moldovenesc au întocmit un proiect de Hotărâre de Guvern, care să fie înaintat Executivului pentru a aloca fonduri necesare achiziționării de combustibil lichid ușor (CLU) pentru punerea în funcțiune a centralei termice. Totodată, Consiliul Județean Suceava mai propune organizarea unei licitații pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în alte 16 localități. Șeful deliberativului județean sucevean a menționat că, la întocmirea documentațiilor, CJ Suceava s-a consultat cu MEF și a precizat că în unele localități există deja finalizată rețeaua de distribuție locală, dar că aceasta nu poate fi funcțională în lipsa unui operator. MEF a decis să scoată la licitație desemnarea unui operator de gaze naturale pentru rețelele construite prin proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, doar pentru localități separate sau grupuri mai mici de localități, după ce la licitația organizată în luna iunie pentru desemnarea operato-rului de gaze naturale în 34 de localități din județ nu s-a prezentat nicio firmă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: