Aniversare în învățământul particular câmpulungean

În perioada 6-7 noiembrie, Centrul de studii „Ștefan cel Mare și Sfânt – Bucovina” din municipiul Câmpulung Moldovenesc a marcat, printr-o suită de manifestări, împli-nirea unui deceniu de activitate, sub deviza „Nu învățăm pentru școală, ci pentru viață”.
 

Programul a inclus vizitarea spațiilor școlare, o vizită la o mănăstire din zonă și la două muzee din Câmpulung Moldovenesc, un program festiv dedicat aniversării și un cere-monial religios de mulțumire, oficiat de ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Pentru relaxarea participanților, organizatorii au oferit un program folcloric și un moment poetic. Au ținut să fie alături de gazde cu această ocazie repre-zentanți ai MECT și ARACIP, ai unor instituții de învățământ și fun-dații din țară, reprezentanți ai autorităților locale și ai unor instituții des-centralizate din județul Suceava, alte personalități legate prin vechi și solide relații de co-laborare cu școala particulară sărbătorită. Reuniunea a constituit și un prilej pentru a se remarca faptul că învățământul de stat și cel particular nu se exclud și nu concu-rează neplăcut între ele. „Noi avem o colaborare de 7 ani cu acest centru de studii sărbăto-rit astăzi și pot spune cu sinceritate că a fost excelentă, un model de parteneriat solid și eficient. Consider că viitorul va aparține învățământului particular, despre care cred că va fi și la noi de o calitate deo-sebită”, a declarat ing. Cristian Cuciurean, directorul Cole-giului Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: