Atleta Cristina Casandra este cetățean de onoare al Sucevei

Aleșii locali municipali suceveni au hotărât ieri, în ședință ordonară, conferirea titlului de cetățean de onoare sportivei Cristina Casandra.
 

Solicitarea a venit din par-tea Clubului Sportiv Municipal Suceava, după ce, în acest an, atleta Cristina Casandra a obținut locul I la Cupa Europei și locul V la Jocurile Olimpice de la Beijing. Cristina Casandra s-a situat pe locul I la Cam-pionatul european de cros echipe (1998); locul II la Cam-pionatul european de tineret 5000 metri și locul III la Cam-pionatele mondiale universitare 5000 metri (1999); locul III la Campionatele universita-re, cros individual, și locul II la Campionatele mondiale universitare, cros echipe; ea deține și două recorduri mondiale la 3000 de metri obstacole (2000); locul III la Cam-pionatul mondial cros echipe (2001); locul II la Cupa Euro-pei și locul III la Campionatele mondiale universitare de 5000 de metri (2003); locul I la Cupa Europei (2004); locul I la Cupa Europei și locul VII la Campionatul Mondial de la Helsinki (2005); locul III la Campionatul european sală echipe (2006). Consilierii locali au apro-bat, de asemenea, ca sportivei să-i fie acordat și un premiu în bani, de 100 milioane lei vechi. „Este o decizie prin care ne arătăm sprijinul față de sportul sucevean, dna Cristina Casandra făcând cinste mu-nicipiului Suceava”, a spus primarul Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: