Master-planul de gestionare a deșeurilor în județ a fost aprobat

Ministerul Mediului a aprobat master-planul de gestionare a deșeurilor în județul Suceava, care prevede înființarea a două depozite ecologice, unul pe raza comunei Moara, pentru zona de șes a județului, și altul pe raza comunei Pojorâta, pentru zona de munte, și a cinci stații de transfer.
 

Anunțul a fost făcut ieri, de președintele CJ Suceava, Gheor-ghe Flutur, care a arătat că fondurile necesare implemen-tării acestui program, în valoa-re de 42 de milioane de euro, vor fi asigurate prin finanțare nerambursabilă prin Progra-mul Operațional Sectorial de Mediu. Șeful executivului ju-dețean a mai precizat că ur-mează să fie organizate licita-țiile pentru desemnarea con-structorilor depozitelor ecolo-gice. Potrivit Acordului de Me-diu, în acest an, în județul Suceava, vor trebui închise gropile de gunoi din Suceava, Siret și Vatra Dornei, în iulie 2009 toate gropile de gunoi din mediul rural al județului, la sfârșitul anului 2009 cea din municipiul Rădăuți, în 2010 groapa de gunoi din Fălticeni, iar cele din Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc în 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: