Mai rău, pentru mai bine

Începând din vara aceasta, pentru o bună bucată de timp, Suceava va arăta ca un imens șantier. Urbea reședință de județ va fi terenul unor lucrări de proporții la alimentare cu apă, canalizare și rețele de transportare a agentului termic. Obligatoriu, toate cauzează disconfort, atât „pedestrașilor”, călătorilor cu mijlocele de transport în comun, cât și în trafic. Însă, nici bine nu a început deranjul, că au și apărut cârcotașii de serviciu, pe care nimic nu-i mulțumește vreodată. Intervievați de reporteri, ei își dau proba supremă a indignării, aruncând cu injurii în stânga și în dreapta.
 

Ei sunt cei atotștiutori, care nu pregetă să dea autorităților sfaturi despre cum și ce trebuie făcut. Tot ei, veșnicii ofuscați, se simt super-lezați în sensibilitatea lor de urbani, de parcă toată viața ar fi trăit doar puf. Ei nu pot suporta nici măcar pentru câteva ore lipsa apei la robinete sau a căldurii în calorifere, fără să se pună o clipă în situația orășenilor care beneficiază cu țârâita de utilități. Ca să nu mai vorbim despre locuitorii satelor, cărora apa și căldura nu le vin chiar deloc sub nas. Pe de altă parte, unii dintre jurnaliști dau apă la moară nemulțumiților, înfierând, la rându-le, delăsarea și chiulul de pe șantiere. Este adevărat, există și firme nărăvite la șmecherii, iar muncitorii – la tras mâța de coadă, însă a-bia la fața locului dau cu toții cu capul de pragul de sus. În teren apar situațiile nepre-văzute, iar pe traseu problemele cu aprovizionarea, astfel încât nimic nu pare să mai meargă șnur, așa cum s-ar fi crezut inițial. Din feri-cire – așa, de teoria echilibrului – există și oameni așezați. Persoane conștiente că tot lucrul durabil se face cu răbdare și că, pentru binele de mai târziu, la început e musai și… un pic de rău.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: