În augustul stranierilor

Cozile de la Pașapoarte s-au mutat la Trezorerie

Zeci și zeci de stranieri s-au călcat ieri în picioare în Trezoreria Direcției Generale a Finanțelor Publice, vrând să achite taxa pentru eliberarea unui nou pașaport.
 

În mod normal acești bani trebuiau plătiți la Serviciul de Pașapoarte, unde, din cauza suprasolicitării, sistemul IT a cedat. Cu alte cuvinte, coada formată în mare parte de românii întorși de la muncă din străinătate s-a mutat de la o instituție la alta. “Am reușit să achit taxa la ghișeu în 45 de minute, în condițiile în care eram al cincilea la coadă”, ne-a mărturisit Ovidiu A, în vârstă de 40 de ani. Pentru că au fost luați pe nepregătite, angajații Trezo-reriei au făcut cu greu față numărului mare de cereri, mai ales la orele dimineții, când lucrau doar două dintre ghișee. Abia după ora prân-zului directorul adjunct al DGFP, Mihai Horodincă, a cerut să se deschidă un al treilea ghișeu. Domnia sa a refuzat să comenteze cele petrecute în instituția pe care și el o conduce, pe motiv că nu are aprobarea directorului executiv, dl Petrică Ropotă, plecat la o ședință în Bucu-rești. Din aceleași motive nici noi nu am putut face o fotografie celor care stăteau la coadă pe o căldură infernală, deoarece nu am reușit să obținem per-misiunea conducerii Direcției Generale a Finanțelor Publice, instituție care funcționează din bani publici. Trebuia să avem acces într-un spațiu care aparține statului român și nu vreunei ambasade.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: