Beția de putere

Am auzit de multe ori că sarea și piperul vieții sunt date și de micile certuri, care echilibrează orice relație pe cale să ajungă la platitudine. O fi drept sau nu, pot spune doar cei care vor să trăiască la cote maxime viața. Unor oameni le place să viețuiască numai în stări conflictuale, sunt făcuți anume pentru a-și crea dușmani, iar lucrul în echipă cu ei devine mai mult decât o corvoadă. Îi vei auzi foarte rar recunoscând că au greșit sau că au nevoie de ajutor. Cu ei începe și se sfârșește lumea, ei dețin adevărul tuturor lucrurilor. Să fie această virulență a lor un soi de frică deghizată? Să fie un complex de inferioritate, transformat într-un brutal instinct de apărare, cu mască de autoritate și putere?
 

Mă gândesc la câtă sare și piper există în viața u-nor rădăuțeni, care uită că sunt doar oase și carne și că mâine, da, chiar mâine, ar putea fi în pământ. Și cu siguranță că în lumea cealaltă iei și ceea ce se spune în urma ta despre tine… Vă veți întreba poate care este cu adevărat resortul acestor rânduri însă rea-litatea imediată se construiește tocmai pe natura conflictuală de care vorbeam. Luni se va desfășura la Rădăuți prima ședință a CL (convocată, se spune, de consilierii locali!). Aleșii noștri se vor întruni într-o primă dezbatere, având de pus la punct câteva probleme importante din viața comunității. Îmi amintesc vor-bele prefectului de Suceava, Alexandru Băișanu, care, la ședința de constituire a CL Ră-dăuți, a spus că a participat la astfel de întruniri în multe lo-calități, dar nu a văzut ceea ce avea să vadă la Rădăuți, în sensul suspiciunilor și al conflictelor. Unii dintre români sunt tari prin învestitura pe care le-am dat-o în luna iunie… Așa că, prin puterile lor, îi pot strivi pe alții cu talpa pantofului, așa cum ai ucide o furnică lipsită de apărare… Însă tu, cititorule, dacă ești cumva unul dintre cei care deții mărirea, ai pre-fera ca un om bătut de soartă să scuipe mâine pe mormân-tul tău? Sau ți-a luat mințile puterea cumva? Luni, va fi șe-dință la CL Rădăuți. În micul orășel de provincie, beția de putere a ajuns deja în conflict cu sine, de partea noastră nu există decât răbdarea…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: