Doi cumpărători de mașini cu valută falsă ajung în fața judecătorilor

Ilie Ursache și Dumitru Ilișoi vor fi judecați pentru falsificare de monedă, înșelăciune și instigare la înșelăciune > Cei doi au fost prinși la începutul lunii mai în Maramureș, arestați, eliberați, din nou arestați, iar acum sunt trimiși în judecată
Ilie Ursache, de 35 de ani, din Ulma, și Dumitru Ilișoi, de 46 de ani, din Dornești, au fost trimiși în judecată de procurorii suceveni pentru falsificare de monedă și instigare la înșelăciune, respectiv falsificare de monedă, înșelăciune și uz de fals.
 

Procurorii au probat în sarcina primului că acesta i-a dat lui Ilișoi peste 4.400 de euro falși, cu ajutorul cărora a cumpărat de la anumite persoane două mașini. Ursache a mai primit alți 800 de euro contrafăcuți, reușind să schimbe 400 la patru magazine din județul Maramureș. Dumitru Ilișoi a folosit valuta falsă în cunoștință de cauză, înșelând cu bună știință persoanele de la care a cumpărat un „Hyundai Coope” (dând la schimb un „Hyundai Lantro” și 2300 de euro falși) și un VW Golf (pe care a plătit, tot în valută contrafăcută, 2100 euro). În timpul ultimei tranzacții, Ilișoi s-a mai și legitimat cu o carte de identitate falsă, pe care doar fotografia era a lui. S-a probat în sarcina sa și faptul că, în noaptea de 3 spre 4 mai 2008, el a schimbat alți 200 de euro falși la un bar din Rădăuți. Cei doi, împreună cu un al treilea individ, au fost reținuți pe 8 mai a.c. în urma unei acțiuni a polițiștilor din județul Maramureș, după ce încercaseră să plaseze valuta falsă în mai multe unități comerciale din acest județ. Pe 11 mai, sucevenii erau acasă, cu acțiunea penală a procurorilor pe numele lor, Judecătoria Fălticeni fiind de acord cu arestarea preventivă a lui Ursache și Ilișoi, pentru 29 de zile. Tribunalul Suceava le-a dat drumul, însă, 4 zile mai târziu, la recurs, pe motiv că cei doi n-au fost legal reprezentați și li s-au încălcat astfel drepturile la apărare. Dar anchetatorii au luat-o de la capăt, i-au readus pe inculpați în arest preventiv, unde au rămas de această dată și vor fi judecați în curând pentru infracțiunile deja menționate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: