Dispreț

Tot mai multe cazuri, cu necazuri, constate în ultima perioadă de timp mă fac să cred că românii au ajuns să se disprețuiască între ei. Scumpirea exagerată a produselor de larg consum, dar mai ales a alimentelor, înseamnă tot un fel dispreț față de o largă majoritate a locuitorilor acestei țări. Când m-am hotărât să scriu aceste rânduri mi-au venit în minte însă trei exemple concrete din județul Suceava, care înseamnă bătaie de joc de oameni și de banul public, luat, uneori, cu japca, prin tot felul de taxe, din buzunarul și așa sărac al contribuabilului. Iată-le, pe rând. Pentru reconstruirea podului de la Zamostea – Talpa s-au cheltuit, se zice, circa 36 de miliarde de lei vechi. Când investiția era pe terminate, iar foarte multă lume aștepta de zeci de ani această minune, ea a fost abandonată pentru că au venit alții la guvernare și pe aceștia nu-i interesează ce au început cei dinaintea lor.
 

Mircea Sfichi

Modul cum se lucrează la reabilitarea D.N. 17, ce leagă Bucovina de Ardeal, este tot o mostră de dispreț față de cetățean: în dorul lelei, cu oameni necalificați, cu utilaje depășite, în ritm de melc. Al treilea caz, tratat, recent, în ziarul Crai nou, care ni se pare strigător la cer, este Podul Vlădichii, de pe drumul național ce duce spre Rădăuți. După ce că aici nu mai lucra nimeni de o bucată de timp, în mod sfidător și cu dispreț față de lume, circulația peste pod a fost închisă, iar traficul este dirijat prin Volovăț, pe un drum cutremurător, desfundat, făcut numai gropi, chiar dacă acesta fusese asfaltat cu vreo doi ani în urmă. Îl doare la… chitară pe dl ministru Orban de drumurile noastre. Dar vin ele alegerile…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: