„Palme” prezidențiale

Fostul președinte al CJ îl acuză pe actualul președinte de greșeli în administrarea proiectului „Suceava – Utilități și mediu”

Fostul președinte al Consiliului Județean Suceava, social-democratul Gavril Mîrza, a apreciat că actuala conducere PD-L a administrației județene a greșit atunci când a decis să nu înscrie firma Bucovina Ecoterm Gaz la licitația pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în 34 de localități incluse în proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”.
 

Mîrza a atras atenția lui Gheorghe Flutur că, în această situație, creditul de 86,3 milioane de euro angajat pentru realizarea investiției va trebui rambursat cu bani de la bugetul județului și al celor peste 30 de localități. Gavril Mîrza a mai spus că societatea Bucovina Ecoterm Gaz, unde acționar majoritar este Consiliul Județean, a fost înființată pentru a gestiona proiectul „Utilități și mediu” și pentru a returna creditul din veniturile obținute de pe urma furnizării gazului, prin activitatea de operator de gaz. El a precizat că explicația șefului Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, cum că Bucovina Ecoterm Gaz nu s-a înscris la licitație fiindcă nu poate obține certificat fiscal din cauza datoriilor de 11 miliarde de lei vechi, reprezentând TVA, nu are su-port în realitate. Motivul ar fi foarte simplu: „Nu se poate vorbi despre o datorie, întru-cât firma este în litigiu cu Direcția de Finanțe Suceava, pe tema restanței reclamate de fisc”. Ministerul Economiei și Finanțelor a organizat licitația pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în 34 de localități sucevene, prin programul „Utilități și mediu la standarde europene”, dar nu a existat niciun ofertant, iar CJ nu a participat, explicația ținând de faptul că firma Bucovina Ecoterm Gaz ar avea datorii la bugetul de stat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: