Comisariatul Județean de Mediu nu va mai tolera incendiile de la groapa de gunoi a Sucevei

Test Prima și Primăria Suceava trebuie să dispună măsuri mai ferme de prevenire a arderilor provocate de recuperatorii de materiale reciclabile, susține comisarul-șef Constantin Harasim
Comisarii județeni de mediu vor verifica care sunt originile și împrejurările în care s-a produs și propagat incendiul de pe platforma de deșeuri menajere a municipiului Suceava în zilele de weekend. Anunțul a fost făcut ieri, într-o conferință de presă, de șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Constantin Harasim, care a declarat că incendierile sunt făcute de către recuperatorii de materiale reciclabile, mai ales sâmbăta și duminica, atunci când paza rampei de gunoi nu este asigurată așa cum ar trebui.
 

„Nu vreau să mă ante-pronunț, dar, dacă vom găsi persoane vinovate și că legislația de mediu nu este respectată, vom aplica sancțiuni”, a precizat dl Harasim, menționând că administratorul rampei, dar nici Primăria, nu au anunțat Comisariatul de Mediu despre producerea acestui eveniment. Comisarul-șef a reliefat că SC Test Prima a fost avertizată și amendată în repetate rânduri, cea mai mare amendă, aplicată în octombrie 2006, fiind de 1 miliard de lei vechi. Sancțiunea a fost justificată prin aceea că firma nu a luat minime măsuri de prevenire a disconfortului creat locuitorilor din cartierul Burdujeni, precum și celor din Ipotești, Bosanci și Salcea. Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu a înaintat și o plângere penală către Inspectoratul de Poliție Județean, decizia survenind neducerii la îndeplinire a măsurilor trasate la un control anterior, precum și a neasigurării depozitului de gunoi, prin neorganizarea pazei împotriva activităților de recuperare a deșeurilor recuperabile. „Nu pot să tolerez acest lucru și să nu-mi fac datoria, în condițiile în care alții nu și-o fac. Este clar că, la groapa de gunoi a municipiului Suceava, administratorul acesteia, cât și autoritatea publică, trebuia să dispună măsuri mai ferme, conforme cu legislația de mediu”, a precizat Constantin Harasim.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: