Răzbunarea calicului

„Băieți, aveți grijă!”, i-ar fi avertizat prefectul Alexandru Băișanu pe angajații Serviciului de înmatriculări permise auto Suceava, care-și văd de mai multe zile colegii din Argeș plimbați cu cătușe la mâini de la dubă la procurori și invers. Probabil că toți funcționarii serviciilor din țară stau geană pe televizoare și ziare, urmărind ce se întâmplă în județul cu pricina, după ce a pocnit acolo buboiul ilegalităților. Avertismentul prefectului este binevenit, dar dacă ai noștri își văd de treabă, este și pentru că luna trecută șeful lor, Mugurel Străchinescu, a fost trimis în judecată pentru că a favorizat emiterea a două permise de conducere pentru persoane care nu erau în țară.
 

Daniela BEALE

Na, că o mică bubiță, un coș, acolo, pocnise la Suceava înainte de curățenia de la Argeș și cine știe câte altele stau, coapte, să spargă și în alte județe. Este straniu, dar foarte plăcut să vezi că ici colo justiția cere și-și recapătă respectul cuvenit ei din partea funcționarilor publici care n-au ținut cont de ea și, șpagă după șpagă, au strâns averi după averi. Oricât ai vrea, calic slujbaș cu mofturi decente să eviți a privi peste gardul altuia, e greu să treci nepăsător pe lângă „castelele” de miliarde înălțate de unii suceveni plătiți doar din banii statului. Ți-e silă de tine însuți că ești cârcotaș și te acuzi de invidie nesănătoasă, dar nu poți să nu te întrebi: de unde atâția bani? Bârfești cu vecinul și neamurile, dar răspunsul adevărat la această întrebare nu-l primești niciodată. Aproape niciodată… Pentru că, uneori, destul de rar, autoritățile nu mai bagă capul în nisip și se întâmplă ce s-a întâmplat la Argeș. Și te simți bine când vezi un mahăr cu cătușe la mâini și ești răzbunat parcă pentru toate momentele când ți-ai numărat, iar și iar, cu mâna nesigură, banii de întreținere. Și mai vrei să te mai simți așa…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: