Transport de tip mafiot, capturat la Vicșani

Una dintre piste duce la temuta Mafie rusească, ce a pus la încercare vigilența autorităților române
Autoritățile de frontieră sucevene au descoperit, într-un tren ce venea de la Moscova și se îndrepta către Bulgaria, un transport de tip mafiot, aparținând cel mai probabil crimei organizate rusești. Marfa – 47 de grame de canabis, instrumentar stomatologic, 3 lunete pentru arme de vânătoare, precum și diverse obiecte având însemne naziste.
 

Câinele Fabala miroase stupefiantele Miercuri, în jurul prânzului, în PTF Vicșani, cu ocazia controlului efectuat asupra unui tren care circula pe re-lația Moscova – Sofia, într-unul dintre vagoane, câinele Fabala aparținând Poliției de Frontieră (specializat în depistarea stupefiantelor), a manifestat semne de neliniște. Acest fapt a creat suspiciuni echipei de control, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea unui control vamal amănunțit al vagonului. Canabisul din sobă În soba acestuia a fost descoperit un pachet, ambalat în folie de aluminiu, în care se aflau fragmente de plantă uscată, de culoare verde închis-maron. De asemenea, în locașul pentru cărbune, precum și în peretele vagonului, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au găsit mai multe pachete ambalate în folie de plastic de culoare neagră ce conțineau 47 grame de plantă uscată, ambalată în folie de plastic și aluminiu, cu formă cilindrică și dimensiuni de aproximativ 200 X 40 mm, …și dinții Tot în sobă au mai fost descoperite 35.520 de bucăți dinți pentru stomatologie din material plastic (296 seturi), 1580 bucăți mulaje dentare (79 de cutii), 14.000 de ace dentare (28 de cutii), 600 freze dentare (10 cutii si 10 folii); 40 de discuri abrazive (polizor dentar), 100 freze dentare circulare, 122 perii circulare, toate având valoarea în vama de 47780 de lei. Urme ale unei epoci considerate apusă: însemne naziste și aparate foto de promoție, din timpul Olimpiadei din 1936! În urma controlului s-au mai scos la iveală 6 scrumiere din alamă cu însemne naziste, 16 paftale militare de aceeași sorginte, 6 insigne. Nu mică le-a fost mirarea grănicerilor când au desco-perit adevărate „piese de co-lecție” nazistă ale deceniului 4 al secolului trecut, constând în 6 aparate foto marca Leica – fabricație 1936, poleite cu aur, promoție pentru Jocurile Olimpice din același an, 3 lu-nete pentru arme de vânătoare mărcile D-142 și Dedal 450 – C. S-au mai găsit două electro-motoare auto complete. Tăcere peste tot. Însoțitorul de tren și pasagerii au o singură explicație: „Niznaiu” În urma testării preliminare cu trusa Narcotest din dotarea biroului vamal, substanța vegetală a reacționat pozitiv ca fiind canabis. În cadrul primelor cercetări, atât însoțitorul de vagon, cât și pasagerii au de-clarat ca nu aveau cunoștință despre existența bunurilor. Pe scurt, fiecare dintre aceștia a declarat inocent: „Niznaiu”. Ca urmare a celor constatate, acestea au fost confiscate de către autoritatea vamală. Substanța vegetală (47 de grame) a fost ridicată de către polițiștii de frontieră în vederea cercetărilor și depistării persoanelor implicate. Deocamdată, polițiștii împreună cu SRI Suceava caută piste pentru a elucida cazul, una dintre acestea referindu-se la presupunerea că întreg arsenalul de droguri, mate-riale stomatologice și bunuri cu însemne naziste ar aparține Mafiei rusești, care a încercat vigilența autorităților române.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: