Poliția Suceava, prospector sui generis de aur

> În cadrul unei razii-fulger, la care au participat și comisari ai Gărzii Financiare, dar și specialistul în metale al ANPC București, s-a găsit aur la suprafață, mai precis… în vitrina cu bijuterii a unei societăți comerciale din Fălticeni, comercializate fără documente legale > Aurul a ajuns în vistieria statului
 

În baza Strategiei de Modernizare a Politiei Române, a Programului Sectorial Anti-fraudă, precum și a noului concept adoptat de Direcția de Investigare a Fraudelor (DIF) „Intervenții zonale pentru păs-trarea unui climat de afaceri curat”, în data de 6.06.2008, ofițerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) Suceava au organizat și executat o acțiune pe raza municipiilor Suceava și Făl-ticeni, pe linia verificării mo-dului de prelucrare și comer-cializare a metalelor și pie-trelor prețioase, în cadrul căreia au fost atrași comisari ai Gărzii Financiare Suceava și specialistul în metale și pietre prețioase din cadrul Agenției Naționale pentru Pro-tecția Consumatorului (ANPC) București. Ocazie cu care au fost verificate 5 societăți comer-ciale, aplicându-se tot atâtea amenzi, în valoare totală de 22.000 de lei. Au fost confiscate bunuri (bijuterii) în valoare totală de 22.230 lei, constând în 296,4 grame de aur de 14 K. Potrivit Biroului de presă al IPJ Suceava, în urma verifi-cărilor efectuate la o societate comercială din Suceava s-a constatat faptul că aceasta oferea spre vânzare cantitatea de aur menționată, fără a avea documente de proveniență. Având în vedere această situa-ție, s-a dispus ridicarea ei în vederea confiscării și sancțio-narea contravenționala a administratorului Rada Z. cu amendă în suma de 20.000 lei, conform prevederilor Legii 12/1990, republicate. De asemenea, cu ocazia a verificărilor efectuate la o societate comercială din Fălticeni, la cele două puncte de lucru pe care le are, au fost aplicate două sancțiuni con-travenționale pentru încălca-rea prevederilor Legii 82/91 – a contabilității, fiind ridicate documentele de evidență con-tabilă. În cauză a fost întoc-mită o notă de constatare pentru a se stabili existența unor eventuale infracțiuni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: