Programul “Pot ajuta?” – extins și pentru tinerii talentați în artă

„O ședință de meditație la desen cu un profesor cunoscut începe de la 50 RON. Un flaut de calitate, cu componente din argint pentru a reda un sunet limpede depășește suma de 2000 RON. Un echipament de schi profesionist costă peste 10.000 RON.
 

Sunt doar câteva exemple de constrângeri financiare la care sunt supuși constant tinerii care doresc să realizeze performanță”, ne atrage atenția un comunicat al MOL România și al Asociației pentru Performanță și Cultură. MOL România, în colaborare cu Asociația pentru Performanță și Cultură, lansează programul “Pot ajuta?”, prin care tinerii talentați sunt ajutați financiar pentru a excela în domeniul pe care l-au ales. Programul de sponsorizări realizat de MOL România este deja la a III-a ediție, noutatea absolută a ediției fiind reprezentată de extinderea programului, pe lângă domeniul sportiv, și în cel artistic. Tineri din toată țara având performanțe deosebite în cele două domenii și cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani pot aplica în cadrul pro-gramului în perioada 6 iunie – 4 iulie. Ei au astfel posibilitatea de a obține sprijin financiar pentru deplasări sau acoperirea unor cheltuieli materiale. Anul acesta, MOL România va oferi 40.000 euro pentru tinerii sportivi și 20.000 euro pentru tinerii artiști. În urma jurizării din edițiile din 2006 și 2007, au fost sprijiniți financiar 240 de tineri care au obținut performanță în sport, printr-o sumă totală de 80.000 euro. Aplicațiile vor fi selectate de două jurii de specialitate, pentru sport și respectiv artă. Juriul din domeniul sportiv este compus din atleta Violeta Beclea Szekely (suceveană la origie) – președintele juriului, prezentatorul TV Cosmin Cernat, gimnasta Simona Amânar Tabără, antrenoarea la natație Doina Sava și Tiberiu Troia, multiplu campion la motociclism. Juriul din do-meniul artistic este format din pianistul Daniel Goiți – președintele juriului, lector dr. în muzică Erich Türk, artistul plastic Adriana Elian, romancierul Corin Braga, decan al Facultății de Litere din Cluj, și tenorul Nicolae Dăian. Pentru a obține o sponsorizare în cadrul programului MOL “Pot ajuta?”, tinerii pot aplica atât individual, cât și împreună cu echipa din care fac parte. Detaliile programului se găsesc pe site-ul www.molromania.ro sau www.performanta-cultura.eu începând cu 6 iunie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: