Primăriile, puse la treabă de controlul prefectului

Un control efectuat la sfârșitul lunii mai privind modul în care au fost salubrizate cursurile de apă din județul Suceava a identificat o serie întreagă de deficiențe, fiind aplicate sancțiuni contravenționale. Prefectul Alexandru Ștefan Băișanu a declarat, marți, că acest control a vizat stadiul îndeplinirii măsurilor stabilite în urma acțiunii de verificare din perioada 15 – 29 februarie 2008 pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari în localități, între-ținerea șanțurilor și rigolelor de scurgere din mai multe localități.
 

În acest scop, Comisia de verificare coordonată de prefect a verificat cursurile de apă de pe raza localităților Moldovița, Frasin, Ostra, Stulpicani, Păltinoasa, Arbore, Solca, Marginea, Sucevița, Ulma, Brodina, Straja, Vicovu de Sus, Vicovu de Jos, Milișăuți, Isalovăț, Volovăț, Voitinel. În urma verificărilor din teren s-au constatat o serie de deficiențe pentru care s-au aplicat amenzi contravenționale și au fost stabilite planuri de măsuri. Astfel, s-a dispus finalizarea acțiunii de îndepărtare a resturilor de material lemnos din albia râului Suha, firma Belacris SRL Brodina urmând să îndepărteze buștenii și să refacă rigolele stradale din zona de activitate, să desființeze depozitul de rumeguș amplasat pe malul stâng al râului Suceava. Pri-măria comunei Volovăț va desființa depozitele de deșeuri amplasate pe pârâul Volo-văț și pe pârâul Sucevița în zona DJ Rădăuți – Volovăț, va decolmata podețul de la inter-secția drumului Volovăț – Marginea cu drumul spre zona „Toloacă” și va decolmata rigolele stradale de pe teri-toriul comunei, iar Primăria comunei Marginea va ecolo-giza albia râului Sucevița (unde sunt depozitate deșeuri în zona lucrării de apărare mal drept), platforma de gunoi a comunei Marginea și va desființa rampa de acces peste lucrarea de apărare mal drept râu Sucevița. „Pentru fiecare din aceste măsuri au fost sta-bilite termene de realizare”, a spus în final prefectul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: