Votul

Pe 2 iunie, Italia își celebrează Ziua Națională. Obișnuim să ne bucurăm în mod deosebit de sărbătorile fraților noștri cu sânge latin, mai ales când rudenia este întărită și de o lungă prietenie și de o mână solidar întinsă la nevoie. Or în Italia muncesc sute de mii de români, iar în școlile ei învață peste 70.000 de elevi români. Numai că sărbătoarea de acum este tensionată de discuțiile din Guvernul Berlusconi în pregătirea unei hotărâri menite să le afecteze prezența în Peninsulă. O altă țară din ginta noastră, o țară care practic se află în aceeași situație cu Italia, adică are sute de mii de români și de copii de-ai lor la muncă și la școală, Spania, a luat cea dintâi poziție împotriva atitudinii antieuropene a noului premier, urmată de altele.
 

Surzită de larma electorală, singura care tace rămâne România. Firește, Italia nu este Berlusconi, după cum nici România nu este Băsescu sau Tăriceanu. Dar lucrurile stând ca și cum ar fi, nu poți să nu te gândești cu o strângere de inimă la cât ne costă alegerile noastre. Recenta eliminare din proba orală a bacalaureatului la română a lui Eminescu, Bacovia, Ni-chita Stănescu și a altor corifei ai culturii și simțirii românești în favoarea unor subiecte ținând de educația cetățenească europeană este simptomatică pentru oportunismul acestor alegeri. Dacă nu ne respectăm neamul și valorile, atunci cum să fim respectați? Dezaprobată de comunitatea europeană, Italia plătește votul dat lui Berlusconi, dezaprobați pentru tăcerea noastră de românii noștri din Italia, plătim nu numai ceea ce am votat ieri, ci și, cine știe, ce vom vota mâine.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: