Aleșii județeni sunt chemați, astăzi, să delibereze asupra unei investiții capitale

Aleșii județeni, se întâlnesc, astăzi, în ultima ședință din această legislatură, prilej cu care vor dezbate proiectul de hotărâre privind asocierea Consiliului Județean Suceava și a Regiei Autonome Aeroportul „Ștefan cel Mare” cu compania Amnyc Group Corporation New York (SUA), în vederea promovării și implementării unor proiecte de interes județean. Consilierii ar urma să aprobe contractele de extindere, modernizare și exploatare a Aeroportului „Ștefan cele Mare”; de organizare, promovare și desfășurare de târguri și expoziții în pavilioanele Centrului Economic „Bucovina”, precum și cel de principiu privind participarea Amnyc Group Corporation la majorarea capitalului social al Bucovina Ecotermgaz, prin subscrierea și plata de acțiuni. Contractul de modernizare a Aeroportului urmează a intra în vigoare din 7 septembrie 2008 și se prevede a se desfășura pe durata a 40 de ani.
 

Consiliul Județean Suceava va asigura, din bugetul propriu, o parte din sumele necesare finanțării activităților și va participa cu o serie de bunuri din domeniul public sau privat al județului. Aeroportul „Ștefan cel Mare” va veni cu patrimoniul propriu, în timp ce Amnyc Group Corporation va asigura, în completare, fondurile necesare extinderii, modernizării și exploatării unității aero-portuare de la Suceava. În ceea ce privește contractul de organizare, promovare și desfășurare de târguri și expoziții în pavilioanele Centrului Economic „Bucovina”, acesta este valabil pentru ultimele 3 luni ale lui 2008, cu posibilități de prelungire. Nu în cele din urmă, este vorba despre participarea Amnyc la majorarea capitalului social al Bucovina Ecotermgaz. Aceasta ar urma să aibă loc prin emisiune de acțiuni noi și doar după modificarea actului constitutiv al firmei sucevene, acesta din urmă urmând a include și prevederea privind cooptarea ca acționari și a altor persoane juridice române și străine. De asemenea, oferta companiei va fi spusă dezbaterii și aprobării Adunării Generale a Acționarilor (AGA) a Bucovina Ecotermgaz. Totodată, Consiliul Județean Suceava va întocmi și înainta Guvernului un proiect de hotărâre privind declararea ca „zonă liberă” a unei suprafețe situate în incinta Aeroportului, Amnyc având intenția de desfășura, în respectivul perimetru, mai multe activități. Amnyc Group Corporation își propune să investească 250 de milioane de euro în modernizarea Aeroportului „Ștefan cel Mare” și să participe la finalizarea lucrărilor de extindere rețelei de gaze naturale din județ. Investițiile făcute în zonă, începând de la cele în agricultură, construirea de locuințe și până la transporturi ar putea duce la crearea a peste 15 mii de locuri de muncă. În septembrie, la Centrul Economic „Bucovina” ar urma să fie organizată o expoziție la care vor expune 200 de firme cu diverse obiecte de activitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: