Violențele campaniei

Prim-vicepreședintele PSD Suceava, eurodeputatul Cătălin Nechifor, a anunțat luni, într-o conferință de presă, că, în urma manifestărilor violente ale reprezentanților PD-L în județ, PSD are în vedere angajarea unei firme specializate care să le asigure protecția candidaților. „Ne gândim să angajăm o firmă de pază și protecție din afara țării, din spațiul UE, o firmă care să nu poată fi intimidată”, a declarat dl Nechifor, adăugând că se așteaptă și la alte atacuri violente ale PD-L.
 

În aceeași conferința de presă, purtătorul de cuvânt al organizației, dl Virginel Iordache, a afirmat că reprezentanți ai PD-L acționează violent și folosesc diverse metode de intimidare, fizică sau verbală, împotriva adversarilor politici. Acesta a dat ca exemplu cazul din comuna Ipotești, unde patru paznici au fost bătuți cu bâte de către susținători ai candidatului PD-L la funcția de primar, sub pretextul distrugerii afișajului electoral. Cei patru au depus plângere la Poliție, iar luni s-au dus la Laboratorul de Medicină Legală pentru a obține certificatele medico-legale care atestă agresiunea. De asemenea, în comuna Iacobeni, a avut de asemenea loc un act de violență împotriva fiul candidatului de primar al PSD, care a fost bătut de tatăl candidatului PD-L, faptă relatată într-un comunicat de presă publicat în ziarul de luni. În comuna Cârlibaba, la o acțiune electorală a candidatului PSD la funcția de primar, „sub ochii polițiștilor și jandarmilor”, 25 de tineri îmbrăcați cu haine cu însemnele PD-L și dotați cu ATV, au amenințat participanții la manifestare și au intimidat tinerii care împărțeau pliante. Totodată, purtătorul de cuvânt al PSD Suceava a exemplificat cu o altă formă de intimidare folosită de PD-L, și anume abuzul în serviciu. Astfel, unui factor poștal, can-didat PSD pentru Consiliul Local Izvoarele Sucevei, i s-a pus în vedere să-și ia concediu, la Capu Câmpului, administratorului școlii, care este soția candidatului PSD la func-ția de primar, i s-a desființat postul, în aceeași situație fiind și soția primarului PSD din Cârlibaba, în timp ce la școala din Stupca, s-a înființat un nou post pentru soția candidatului PD-L. La rândul său, vicepreședintele PSD Suceava Cornel Popovici l-a acuzat pe primarul Sucevei că sub îndrumarea sa tineri PD-L rupeau afișe ale PSD și ale altor partide și a menționat că printre cei care dezlipeau afișe s-au aflat și polițiști comunitari. Mai mult, dl Popovici a declarat că, deși există acceptul proprietarului, primarul refuză de zece zile să emită actele necesare pentru ca PSD să amplaseze un banner pe Casa Culturii, în timp ce postere uriașe cu PD-L sunt montate pe această clădire.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: