Poftim la miei !

Un kg de carne de miel se vinde, în hala special amenajată din Piața agroalimentară centrală a Sucevei, cu prețuri cuprinse între 17 și 18 lei
La doar câteva zile până la Paște, producătorii de carne de miel și-au făcut apariția în hala, special amenajată, din Piața agroalimentară centrală a Sucevei. Fermierii și-au agățat mieii pe cârligele din inox, sub atenta supraveghere a medicilor veterinari. “Prețul este stabilit în funcție de mărimea mielului. Cei mai mici îi dăm cu 17 lei, cei mai mari cu 18 pe kg. Mieii sunt mai mari și mai frumoși comparativ cu anul trecut, pentru că Paștele a picat mai târziu. Clienții sunt din ce în ce mai puțini”, ne-a declarat Ana Bogdan, producător din Adâncata.
 

Cert este că sucevenii nu se înghesuie să cumpere mieii din piață. Mulți dintre clienți compară prețurile din hiper-market-uri și cu cele din piețe, pentru a identifica oferta cea mai bună pentru buzunar. “Am fost în Metro și Kaufland, iar acum am ajuns în piață. Nu ne scăldăm în bani, așa că suntem nevoiți să alegem ofer-ta cea mai avantajoasă. Mai bine îmi tocesc tălpile la pi-cioare, căutând, decât să dau bani în plus. Slavă Domnului că avem de unde alege! Bani să ai, că în rest sărbătorești Paș-tele așa cum spune tradiția, fără să te spetești. Înainte fă-ceam cozonaci, coceam până la o bucată de noapte, dar acum merg la cumpărături. Verific prețurile și cumpăr ce pot”, ne-a spus Alina Gafencu. Micii comercianți evită să vândă carne de miel Cea mai mare parte a comercianților de carne din municipiul Suceava, nu vând carne de miel, nici măcar în perioada sărbătorilor pascale. Motivul nu constă în lipsa fur-nizorilor sau în incapacitatea de a se aproviziona, ci este vorba despre un risc major de înregistrare a pierderilor. “Pe zi ce trece mielul scade în greutate. Riscul pierderilor este foarte mare. Hipermarket-urile din Suceava își permit să vândă carnea de miel, pentru că obțin reduceri, având în vedere cantitățile foarte mari pe care le cumpără de la furnizori”, ne-a declarat un comerciant.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: