Așteptare printre ruine…

Un bătrân cu casa arsă așteaptă de aproape trei luni un răspuns de la Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc. Omul a cerut un sprijin, dar nu a primit încă nici măcar o scrisoare de refuz politicos. Localnicului Valerian Prundeanu i-a luat foc casa de la un scurtcircuit pe 20 ianuarie. Partea superioară a unei case de trei camere, cu etaj, s-a făcut scrum, iar bărbatul de 68 de ani a avut noroc să scape cu viață doar pentru că se afla în altă parte în acel moment.
 

Prundeanu, pensionar cu venit modest, care locuiește acum singur într-o bucătărie de vară, nu-și mai putea permite un credit pentru reparații, dar a îndrăznit să spere că îl va ajuta primăria cu ceva, pentru că i-a ajutat prompt pe alții, chiar dacă erau persoane mult mai potente financiar decât el. „Am rugat primăria să ne ajute doar cu niște lemn de con-strucții, cum știu că s-a apro-bat pentru alții. Era în 23 ia-nuarie și tata chiar spera. I-au spus mulți că nu rezolvă nimic așa, dar a avut încredere… Pentru că nu i s-a spus nici da, nici ba, am mers eu în au-diență a doua oară. Atunci am aflat că se pregătește un proiect de hotărâre pentru a i se aloca lemn pe picior. Cel puțin așa au promis și tata a așteptat. A trebuit să mergem la Suceava ca să obținem o copie după concluziile pompierilor și am alergat într-o părere, dar am dus actele la timp. A trecut și ședința din martie și la consilierii locali nu a ajuns nimic, stau toate prin vreun sertar. Tata e disperat. S-a îmbolnăvit de diabet așteptând. Măcar dacă îi spu-neau că nu se poate, se liniștea, dar așa este inuman. Între timp, casa a trebuit dărâmată de tot, pentru că a fost afectată de la apă la fel ca de la incendiu. Noi îl ajutăm cât putem, dar nici noi nu ne permitem prea mult. Tata stă în fiecare zi și se uită la ruine. Probabil trebuie să aștepte campania electorală ca să primească un răspuns măcar”, ne-a spus fiica bătrânului, Tabita Ciubcă. Chiar dacă a acordat într-adevăr sprijin în cazuri similare unor persoane cărora le-au ars case de vacanță, Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc este departe de a se mișca operativ în astfel de situații, chiar dacă are acceptul Consiliului Local pentru a ajuta. Un sprijin umanitar în lemn de construcții, aprobat unanim de Consiliul Local câmpulungean pentru sinistrații din Tecuci imediat după inundațiile de anul trecut, nu a ajuns la destinație nici în ziua de azi, dar auto-ritățile locale câmpulungene continuă să promită că lemnul se va livra…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: