Încep controalele la ouă

Inspectorii OJPC au descoperit la magazine din Suceava și Rădăuți, 60 kg alimente expirate > De săptămâna viitoare, controalele vor viza, în special, produse ce se consumă de Paște
 

60 de kilograme de produse alimentare din mai multe sortimente au fost găsite din nou de inspectorii Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului cu termenul de valabilitate depășit. Au fost identificate, astfel, în timpul controalelor săptămânale, diferite cantități de preparate din carne de porc, salam, pulpe de pui afumate, aripi de curcan, salată de icre, brân-zeturi, iaurt, frișcă, fructe confiate, salam vegetal și bere aflate la vânzare peste ter-menul de garanție. „Cu toate ca am atenționat de nenumărate ori operatorii economici asupra gravitații comercializării de produse expirate, cu prilejul controa-lelor de supraveghere a pieței identificăm destul de multe încălcări ale acestei exigențe absolut obligatorii”, a trans-mis, într-un comunicat, Elena Oanea, șefa OJPC Suceava. Produsele au fost depistate la patru operatori economici din municipiul Rădăuți, un magazin universal și un mini-market, ambele din Suceava, fiind imediat oprite de la comercializare și distruse, iar operatorii sancționați. În perioada următoare, Protecția Consumatorilor Suceava va fi cu ochii pe pro-dusele din carne, lapte, brân-zeturi și altele, ce nu se consu-mă în perioada postului Paș-telui, întrucât unii comer-cianți au tendința de a le păs-tra la vânzare și după înche-ierea acestuia, chiar cu ter-menul de valabilitate depășit. Având în obiectiv protejarea sănătății și securității consu-matorilor, inspectorii OJPC vor controla, în următoarele săptămâni, atât produsele alimentare de post, cât și cele specifice consumului de Paș-te, respectiv ouă, brânză, smântâna, carne, dulciuri, cozonaci, pască.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: