Francofonia, la Arbore

A intrat în tradiția unităților școlare din comuna Arbore de a cinsti toate evenimentele culturale care sunt în calendarul nostru. Așa este și cu sărbătorirea Zilei Mondiale a Francofoniei.
 

În cadrul celor patru unități gimnaziale din comună s-au organizat ieri manifestări închinate acestui eveniment. În plus, la Școala cu Clasele I-VIII din comună acest eveniment a fost cinstit printr-un ciclu de manifestări la care au participat elevi și cadre didactice. Pe coridorul școlii, sub îndrumarea prof. Monica Buliga (limba franceză) și Maria Pătrăucean (muzică), li s-a vorbit elevilor despre importanța acestei sărbători, iar un grup de elevi a interpretat melodii în limba franceză. Interesant este faptul că despre acest eveniment a vorbi mai puțin doamna profesoară de limba franceză, ci elevii care au fost provocați prin întrebări. În continuare, s-a desfășurat un foarte interesant concurs. Din clasele VI-VIII au fost selectate echipaje formate din câte patru elevi. Toate echipajele au avut de trecut patru probe: în primul rând un set de întrebări, care aveau câte trei variante de răspuns, apoi li s-au dat mai multe cuvinte amestecate și au fost nevoiți să le ordoneze într-o frază; li s-a dat un text, pe care l-au citit cât mai corect și, în final, au reprodus o ghicitoare. Toate probele au fost contracronometru. Evident, toate discuțiile s-au purtat în limba franceză. După verificarea răspunsurilor, juriul foarte exigent, a comunicat clasamentul final: clasa a VIII-a C (media 7,80); a VII-a B (7,70) și a VII-a A (7.000). Celelalte trei echipaje au obținut medii sub 7. Câștigătorilor li se vor acorda diplome și, probabil, premii în cărți și în obiecte. (Prof. GH. DOLINSKI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: