Al 24-lea caz de rabie din acest an

Turbarea la vulpi face ravagii

Vânătorii și pădurarii vor împușca vulpile în exces, cât și alte animale sălbatice cu semne de boală
Ieri, în județul Suceava a fost înregistrat al 24-lea animal pozitiv la rabie. Cazul a fost diagnosticat pe raza comunei Stulpicani, după ce, doar cu câteva zile înainte, a mai fost depistat un altul în Pojorâta. Potrivit directorului executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), dr. Petrea Dulgheru, la Stulpicani, în numai o lună, au fost găsite cadavrele a 4 vulpi turbate.
 

Din punct de vedere epidemiologic, faptul este deosebit de grav, în zonă existând un efectiv bogat de animale receptive și care ar putea fi contaminate cu acest virus. „Măsurile care s-au întreprins, conform legislației sanitar-veterinare, s-au dovedit a fi ineficiente atâta vreme cât în mediul silvatic persistă un rezervor foarte puternic de virus rabic la vulpi, care în ultimii ani s-au înmulțit peste măsură”, a spus dr. Dulgheru, adăugând că organele silvice și de vânătoare vor împușca vulpile în exces, cât și pe alte animale sălbatice cu semne de boală. DSVSA atenționează populația că trebuie anunțe despre situațiile în care descoperă animale sălbatice moarte sau atunci când dau peste unele cu comportament anormal. Petrea Dulgheru a spus că acestea nu trebuie sub nicio formă atinse și, cu atât mai puțin, să fie jupuite.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: