Se impune, de urgență, sprijinirea versantului Zamca

Alunecarea terenului pune în pericol stabilitatea întregului areal
Versantul de nord-vest al municipiului Suceava intră în lucrări de stabilizare. Acesta face legătura zonei Școlii “Filadelfia” din Zamca cu terasa platoului Șcheia, fenomenele de alunecare punând în pericol stabilitatea întregului areal, în care există atât locuințe, cât și obiective culturale.
 

Alunecarea este cauzată de apa subterană din straturile nisipoase situate sub un pachet de argilă. Procesul a căpătat amploare în ultimii 5 ani, în urma studiilor de fiind trasă concluzia că se impun, de urgență, intervenții de sprijinire a taluzului de la partea superioară a versantului. În caz contrar, există riscul pierderii stabilității și al punerii în pericol a clădirilor respective. Execuția unor astfel de lucrări va costa 5,3 milioane de lei și se va întinde pe o perioadă de 18 luni. Conducerea executivului municipal așteaptă o finanțare printr-un proiect depus la Administrația Fondului de Mediu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: