A II-a ediție a Concursului Internațional de Canto “Joseph Schmidt”

Directorul Operei de Stat din Viena, președinte de onoare al juriului de la Suceava!

Directorul Operei de Stat din Viena, dl Ioan Holender, va fi președintele de onoare a celei de-a II-a ediții a Concursului Internațional de Canto de la Suceava, domnia sa acceptând să sprijine “edificarea acestui concurs”, ne-a informat directorul artistic al festivalului, baritonul Andras Chiriliuc.
 

În vârstă de 72 de ani, Ioan Holender este director al Ope-rei de Stat din Viena din 1992 și va intra în istoria acestei in-stituții drept cel mai longeviv director. Domnia sa și-a anun-țat retragerea de la conducerea Operei pentru data de 30 august 2010. Originar din Ti-mișoara, dl Holender a studiat o facultate tehnică în acest oraș, emigrând din motive politice în 1956, în Austria. Potrivit lui Andras Chiriliuc, președintele juriului acestei ediții va fi maestra de canto Coca Botez, iar membri în juriul internațional sunt marea soprană Kathleen McCalla, care i-a avut ca parteneri de-a lungul carierei sale, printre alții, pe Placido Domingo și Jose Carreras, dr. Danilo Boaretto din Italia, jurnalist și critic de operă, și dr. Michael Macek, de la Baron Artists Management din Viena. Concursul Internațional de Canto “Joseph Schmidt” se va desfășura în perioada 9-14 iunie 2008 la Suceava, în sala Auditorium “Joseph Schmidt”, fiind deschis tuturor tinerilor in-terpreți cu vârsta maximă de 35 de ani, “de orice naționalitate și orice tip de voce”, spune dl Chiriliuc. Concursul este organizat de Uni-versitatea “Ștefan cel Mare” Suceava și inițiat în onoarea marelui tenor român Joseph Schmidt, născut la 4 martie 1904 în Bucovina, supranumit și “Caruso” al germanilor. Informa-ții despre concurs pot fi găsite pe blogul oficial al competiției, la adresa http://josephschmidt. blogspot.com, sau pe website-ul oficial al competiției, la adresa http://schmidt.usv.ro. Concurenții se pot înscrie până pe 9 mai 2008. Ei vor avea de trecut, ca și la prima ediție de anul trecut, peste etapa eliminatorie. Prima ediție a avut la start 15 concurenți din România, Ucraina, Japonia, Italia și Repu-blica Moldova, din juriu făcând parte Mauro Augustini, sopranele Sabine Ștefan și Felicia Filip, criticul muzical și muzicologul Enrico Stinchelli.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: