Primarul Ion Lungu cere modificarea statutului și a contractului de asociere în AJAC

Primarul Ion Lungu nu renunță la poziția față de prevederile statutului Asociației Județene de Apă și Canalizare (AJAC), precum și față de cele ale contractului de asociere cu Consiliul Județean și administrațiile locale din județ în cadrul acestei noi structuri. Edilul șef spune că, prin instituirea tarifului unic la serviciile de apă și canalizare stabilit de asociație, prevederile invocate dezavantajează municipiul reședință de județ. Pe de altă parte, domnia sa crede că nu este corect ca o comunitate de dimensiunile Sucevei să aibă același cuvânt de spus ca și o comună cu cel mult câteva mii de locuitori.
 

„Asociații au drept egal, respectiv la un singur vot netransmisibil. Primăria Suceava, care deține capitalul majoritar la ACET, operatorul regional pe SAMTID, va fi pe aceeași poziție cu o comună oarecare, aspect care este a-normal”, a precizat ocupantul fotoliului din Areni. Primarul Ion Lungu propune ca dreptul de vot să fie stabilit funcție de capitalul social cu care asociații participă, precum și de numărul de beneficiari ai serviciilor de alimentare cu apă și canalizare. „Sper să găsim o soluție de modificarea a statutului și a contractului de asociere, pentru că, așa cum arată astăzi, prevederile acestora sunt inacceptabile”, a explicat dl Lungu. Directorul executiv al Consiliului Județean, Nicolae Bompa, a precizat, într-o conferință de presă, că, dacă municipiul Suceava nu va intra în noua asociație, județul Suceava riscă să piardă nominalizarea la finanțare pentru aplicația POS privind modernizarea infrastructurii de apă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI