Un jongleur cu banii unor firme care vând autoturisme, sub lupa procurorilor suceveni

La propunerea IPJ Suceava, a fost începută urmărirea penală față de Florin P., de 26 ani, din municipiul Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neglijență în serviciu și delapidare.
 

În sarcina celui în cauză s-a reținut faptul că, în calitate de consilier de vânzări la o societate comercială din Suceava, care are ca obiect de activitate comercializarea de autoturisme, a încasat, la data de 22.11.2006, contravaloarea unui autoturism de la nu-mitul Mihai C., cu toate că nu avea calitatea exercitării acestui drept, plata efectuându-se numai cu ordine de plată. Consilierul nu a depus banii în contul firmei furnizoare a autoturismului, deși avea obligația să o facă. La 04.12.2006, susnumitul în-casează de la numitul Viorel G. contravaloarea unui alt autovehicul de aceeași marcă, sumă cu care acoperă… ce credeți? Costul primului auto-turism, de această dată motivând că, în condiții necunoscute, banii au dispărut în drumul spre banca unde trebuia să-i depună! După aceasta, Florin P. și-a depus demisia, fără ca pre-judiciul creat să fie achitat, fapta sa întrunind condițiile constitutive ale infracțiunii de neglijență în serviciu, prevăzută de art. 249 Cod pen. După scurt timp, susnumitul se angajează în calitate de consilier de vânzări la o altă societate comercială cu același obiect de activitate, de unde, în luna septembrie 2007, încasează de la Natalia S., suma de 9000 lei, deși nu avea nici la această firmă dreptul să încaseze numerar, sumă pe care o folosește în interes personal. Ulterior, acesta achită la casieria societății suma de 3000 lei, dar fapta întrunește, chiar și în aceste condiții, elementele constitutive ale infracțiunii de delapidare (prevăzută de art. 215, ind. 1, Cod pen.). Din prejudiciul total, de 27.542,33 lei cauzat societăților angajatoare, a fost recuperată suma de 3000 lei, afirmă surse judiciare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: