Suceava

Consilierii locali au eliminat dubla impunere prin taxa de salubritate

Aleșii locali suceveni au modificat, în ședința de ieri, hotărârea privind taxa unică de salubritate. Inițiativa a avut în vedere înlăturarea cazurilor de dublă impunere, o dată în calitate de persoană fizică, iar în al doilea rând pentru firma care eventual funcționează în apartamentul proprietate.
 

Prin modificările aduse la art. 5 al actului normativ, persoanele care desfășoară activități în baza liberei inițiative la nive-lul cabinetelor medicale, de avocatură, birourilor nota-riale, executorilor judecăto-rești, birourilor de expertiză, persoanelor fizice autorizate, asociațiilor familiale, precum că și cele care sunt unici acționari sau administratori și nu au angajați, iar spațiul în care își desfășoară activitatea este același cu domiciliul, datorează o sigură taxă de salubritate, în cuantumul de 5 lei pe lună. În acest caz, per-soanele juridice în cauză trebuie să facă dovada că au încheiat un contract pe spațiul respectiv, acesta trebuind a fi vizat de Direcția Generală a Finanțelor Publice. Ceilalți ocupanți ai apartamentului vor plăti în calitate de per-soane fizice, respectiv 2,5 lei pe lună și persoană. De ase-menea, tot în această ședință, s-a decis ca persoanele cu han-dicap grav sau accentuat, pre-cum și văduvele de veteran răz-boi și cele de război să fie scu-tite de plata taxei de salubrita-te. Agenților economici care au fost dublu impozitați li se va restitui contravaloarea ta-xei achitate. Exonerați de taxa de salubritate vor fi și lucră-torii asociațiilor de proprietari. Social-democratul Ovidiu Donțu a propus scutirea de la plată a pensionarilor cu pensii de sub 650 de lei, precum și a șomerilor, însă amenda-mentul nu a trecut.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: