Trei elevi de la „Andronic Motrescu” vor promova ceramică de Marginea la nivel național

Trei elevi de la Grupul Școlar Agricol „Andronic Motrescu” din Rădăuți vor participa în echipă la faza națională a concursului „Cultură și civilizație românească”, de la Tulcea, din luna mai. Proiectul lor vrea să promoveze ceramică neagră de Marginea prin înființarea unui club în care să se realizeze produse de ceramică neagră, la școala lor.
 

Cei trei sunt elevi în clasa a X-a și se numesc Dumitru Grigorean, Mărioara Nichitean și Băimăcean Petrică, echipa lor fiind clasată pe locul I la faza județeană a concursului, desfășurată sâmbăta trecută la Grupul Școlar „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. „Este un concurs interdisciplinar, care valorifică informațiile și elementele din domeniile română, istorie, religie, socio-umane. Tema a fost «Dimensiuni istorice, culturale și religioase» ale comunității în care trăiesc elevii. Ei au avut de alcătuit un portofoliu despre un obicei sau o tradiție locală, identificată din zona din care fac parte, urmărindu-se elementele de folclor și etnografie, obiceiurile sau tradițiile pe care le propun spre conservare. Nouă ni s-a părut interesant proiectul elevilor de la Grupul Școlar Agricol, fiindcă ceramica neagră de Marginea e cunoscută, fiind deja un brand”, a declarat purtătoarea de cuvânt a IȘJ, insp. Laurența Hacman, profesor de socio-umane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: