Trafic nesigur în municipiul Suceava

Anul trecut, 8 persoane și-au pierdut viața, 39 au suferit vătămări grave, iar 135 au fost accidentate ușor
Municipalitatea suceveană și Poliția Rutieră va lua măsuri de creștere a siguranței pietonilor. În bugetul pe acest an a fost prevăzută o sumă de 370 de mii de lei pentru întocmirea unui studiu global de circulație.
 

„Vom scoate la licitație proiectul de studiu de circulație și fluidizare a traficului în municipiul Suceava. În primul rând, intenționăm să oferim siguranță celor care traversează strada, limitând numărul de accidente, mai ales în zonele pietonale”, a spus șeful municipalității, Ion Lungu, precizând că pragurile de limitare a vitezei nu au efect prea mare, fiindcă evenimente rutiere s-au înregistrat chiar pe trecerile de pietoni. Statisticile privind accidentele de circulație sunt destul de îngrijorătoare. Potrivit datelor furnizate de Serviciul Poliției Rutiere, în 2007 au avut loc 157 de accidente cu victime; 8 oameni și-au pierdut viața, 39 au suferit vătămări grave, iar 135 au fost accidentați ușor. În cazul altor 2000 de evenimente rutiere au fost înregistrate pagube materiale minore.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: