Circa 200 de minori cu părinți plecați în străinătate se află sub supravegherea vecinilor sau cunoștințelor

Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului Suceava are în evidență de 7404 familii cu părinți plecați la muncă în străinătate, 11.231 de minori fiind privați de prezența acestora. Potrivit unei informări a instituției, la începutul lui 2008, 2557 de familii au ambii capi plecați peste granițe, iar 4139 doar un singur părinte plecat. De asemenea, au mers să-și încerce norocul în lume 711 unici susținători al familiei monoparentale.
 

În aceste condiții, 10.997 de copii au rămas în grija rudelor de până la gradul IV, iar pentru alți 39 au fost instituite măsuri de protecție socială. Îngrijorător este faptul că 195 de minori se află sub supravegherea vecinilor sau cunoștințelor. „Suntem preocupați de sensibilizarea comunității privind problematica copilului aflat în situație de risc și promovarea drepturilor copilului. În acest sens, o atenție deosebită s-a acordat și monitorizării copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate”, a declarat Gheorghe Straton, directorul general al DGASPC. În acest sens, în vederea derulării campaniei „Ai grija de copiii tăi oriunde ai fi”, DGASPC a încheiat o convenție de colaborare cu Organizația „Salvați Copiii”, Filiala Suceava. Acțiunea are drept scop creșterea gradului de conștientizare a comunității cu privire la riscurile determinate de plecarea părinților în străinătate și „abandonarea” minorilor. Totodată, Organizația „Salvați Copiii” și-a propus să informeze asupra mecanismelor de protecție și să contribuie la creșterea capacității instituțiilor guvernamentale de a oferi îngrijire minorii rămași singuri acasă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: