Ieri, în Piața steagurilor din Suceava

Un puzzle al cooperării tinerilor din 7 țări

Piața steagurilor de lângă Prefectura Suceava a fost ieri cadrul de final al unui proiect cultural de schimb de tineri, desfășurat de Asociația Regională de Educare a Adulților Suceava (AREAS). Asfaltul pieței a fost „scena” pe care s-a montat din bucăți un puzzle uriaș din materiale reciclabile, realizat de echipe de elevi din 7 țări europene. În centrul acestuia, piesele reunite au format mesajul ecologist „Tree Dressing Across Europe”, reprezentând esența proiectului intitulat „European Young People sharing their cultures”.
 

„Fiecare piesă a fost lucrată de o echipă internațională, alături de elevi de la fiecare din cele 9 licee sucevene, având teme diverse, începând de la tehnologii și până la interculturalitate. Ei au adunat materialele, fiecare a adus din țara lui câte un obiect reciclabil, iar echipele au lucrat la liceele respective. Fiecare școală a pus la dispoziție de la săli de clasă la săli de sport și cantină, ne-au ajutat foarte mult, oferindu-ne tot suportul”, ne-a precizat Anamaria Bucaciuc, coordonator de proiect. Entuziasmul celor peste 150 de tineri din Malta, Lituania, Estonia, Anglia, Polo-nia, Italia și Suceava a topit gerul de afară. Fiecare echipă a venit cu piesa de puzzle, a asamblat-o alături de altele și și-a prezentat tema și mate-rialele folosite în manieră proprie, cântând, dansând sau strigând sloganuri. Unii au ilustrat pacea, alții toleranța sau comunicarea, participa-rea și cooperarea, exploatând la maximum expresivitatea materialelor alese, de la pet-uri și pahare de unică folo-sință, până la tastaturi de calculator, difuzoare, CD-uri ș.a. La final, elevii și-au desfăcut puzzle-ul uriaș și au dus bucățile înapoi la școala în care l-au lucrat și unde vor fi expuse ca dovadă a colabo-rării lor. Proiectul se desfășoară în perioada 3-14 februarie, ală-turi de un altul, ce programea-ză un trainning profesionist în documentarea activităților de tineret și transpunerea lor în filme de scurt metraj intitulat „Young European Film Makers – Creating A European Image”. Liceele sucevene implicate sunt Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Economic “Dimitrie Cante-mir”, Colegiul Tehnic “Petru Mușat”, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Colegiul Alimentar Suceava, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbes-cu”, Colegiul Național de In-formatică „Spiru Haret”, Colegiul Industrial „Samuil Isopescu” și Colegiul Națio-nal “Ștefan cel Mare”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: