În perspectiva tăierii subvențiilor

Se grăbesc pașii pentru privatizarea SC Termica

Conducerea Primăriei Suceava se va întâlni cu reprezentanții consultantului german Schnecker van Wyke&Pearson, cel care a realizat studiile de evaluare tehnică, juridică și economică în vederea privatizării societății de termoficare Termica.
 

La întâlnire vor lua parte directorul producătorului, furnizorului și distribuitorului de agent termic, precum și membrii comisiei de reglementare a raportului patrimonial dintre municipalitate și Termica. Edilul-șef Ion Lungu a declarat, într-o conferință de presă, că vor fi analizate variantele de pri-vatizare, mai ales pe fondul perspectivei ri-dicării, începând cu 1 ianuarie 2009, a subvențiilor la energia termică. Germanii au avansat trei soluții în acest sens, respectiv concesionarea serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat, crearea unei societăți mixte cu un investitor interesat și vânzarea efectivă a 51% din acțiunile Termica. „La ședința din această lună, vom intra în CL cu un proiect de hotărâre de validare a concluziilor ce s-au desprins de pe urma ra-poartelor de evaluare și vom stabili următorii pași ce vor fi parcurși”, a precizat primarul Lungu. Reamintim că de privatizarea Termica au arătat interes compania franceză Suez Energy Services, grupul german E-ON și compania Mechel din Rusia, unul din principalii furnizori de cărbune din Europa de Est.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: