Recordul – fără interes de partid

Profesorii suceveni au bătut recordul pe țară, reușind să aibă două mari dezbateri la noul pachet de legi ale Educației, cu oaspeți de la minister. La prima, secretara de stat prezentă atunci, membră a PNL, a plecat aproape imediat după ce și-a ținut monologul de prezentare a pachetului, neuitând să trimită săgeți cu iz politic șefului IȘJ, Petru Carcalete, membru PD-L, și lăsând profesorii într-un murmur evident nemulțumit. Ministrul Adomniței a fost informat despre situație, astfel că a venit la Suceava să dezbată cu dascălii de pe mâna cărora a ieșit… ministru, el fiind sucevean. După experiența de data trecută, toată lumea, inclusiv presa, se aștepta să asiste la ceva asemănător și vineri la a doua dezbatere. Doar în prezidiu erau aceiași oameni, diferențiați prin partidele pe care le reprezintă. Eroare!
 

Ministrul a fost de-un calm desăvârșit, chiar și atunci când vicepreședinta CJ Stela Acatrinei i-a zis „sunteți încă foarte tânăr și legea nu e adaptată la realitățile județului”. În răstimpul celor peste 5 ore de dezbateri, nimeni nu s-a enervat, iar șeful IȘJ s-a comportat de parcă niciodată nu l-a dat pe ministru în judecată. Parcă înțelepciunea a pogorât dintr-o dată în mințile tuturor și nimeni nu mai avea de împărțit nimic cu nimeni. Nu punem mâna în foc că doctrinele și-au dat mâna doar pentru binele dascăli-lor. Dar după cele întâmplate vineri, cineva, adică mi-nistrul, implicit partidul din care face parte, dar și ceilalți, din celelalte, au câștigat cu siguranță unul sau mai multe voturi, după preferințe. Mult mai multe decât dacă s-ar fi manifestat după cum le dictează de obicei interesul de partid.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: