O seară a romanticilor incurabili

Maria Gheorghiu, Tatiana Stepa, Narcisa Suciu și Victor Socaciu au cântat în Cetate
Vineri, prima seară din cele cuprinse în programul sărbătoririi celor 620 de ani de la atestare, la Cetatea de Scaun a Sucevei, a fost seară folk. Niciunul dintre organizatori nu credea că, pe moină și frig, sucevenii, oricât de amatori ai genului, vor intra în curtea interioară să-i asculte pe Maria Gheorghiu, Tatiana Stepa, Narcisa Suciu și Victor Socaciu, care lăsaseră festivalul „Om bun” de la Ploiești ca să vină la Suceava.
 

Cu jumătate de oră înainte de începerea spectacolului se adunaseră abia vreo 30 de oameni, nici ei foarte siguri că vor rezista prea mult. Dar, la începerea lui, curtea interioară se umpluse de suceveni, care cu umbrele, care cu glugile trase pe ochi, poate mai mult de 200 de tineri și mai puțin tineri… Seria melodiilor a început-o Maria Gheorghiu și a plăcut imediat. Tatiana Stepa i-a urmat, iar dramatismul pieselor sale a impresionat ca de fiecare dată. O învingătoare… Ploaia a continuat să cadă, dar nu s-a mișcat nimeni din curte nici la piesele mai mult sau mai puțin folk ale ardelencei roșcate Narcisa Suciu și cu atât mai puțin la cele ale lui Victor Socaciu. Acesta din urmă, sobru, sfidând frigul în costum și cămașă negre, a plăcut și mai mult, mai ales că pe melodia „Omul de zăpadă”, ploaia s-a transformat, și în Cetate, în ninsoare. Seara de vineri, pentru care mulți dintre cei prezenți au crezut că fac un sacrificiu încercând să reziste condițiilor vitrege, a fost una pentru romantici incurabili, de la care sucevenii au plecat câștigați poate și cu o răceală, dar sigur cu mai multă căldură sufletească.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: