Măsuri în legătură cu evenimentele de la Porubnoe

Pe teritoriul României, în PTF Siret, a avut loc, ieri, o întrevedere între reprezentanți ai Consulatului General al României la Cernăuți și ai Direcției Poliției de Frontieră Rădăuți, ca urmare a corespondenței reprezentanței diplomatice transmise șefului IJPF Suceava privind evenimentele din 22 și 23 ianuarie 2008 declanșate pe teritoriul Ucrainei în apropierea punctului de trecere Porubnoe de blocare temporară a activității în punctul de trecere a frontierei Porubnoe, respectiv Siret – ne-a informat scs. Ilie Poroch-Serițan.
 

Una dintre concluziile întâlnirii a fost aceea că atât consulatul, poliția de frontieră, cât și vama nu vor abdica de la respectarea legislației europene în folosul cetățenilor. O soluție a problemelor apărute ar putea fi intrarea în vigoare a Acordului între Comunitatea Europeană și Ucraina privind facilitarea eliberării vizelor. Vom reveni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: