Gazul încă așteaptă… Transgazul

Președintele CJ Suceava, dl Gavril Mîrza, a declarat, joi, că preluarea, de Transgaz, a conductelor de gaze naturale construite prin proiectul județean de utilități urmează să fie avizată de ANRG și a anunțat că CJ Suceava trebuie să elaboreze un studiu de fezabilitate în vederea stabilirii unui operator de gaze naturale în județ.
 

Dl Mîrza a declarat, într-o conferință de presă, că reprezentanți ai CJ Suceava s-au întâlnit cu secretarul de stat din MEF pe domeniu și cu secretarul general al acestui minister, având discuții privind transferul conductelor de gaze naturale ale județului la Transgaz și de stabilire a unui operator de gaze naturale în localitățile județului unde nu există un astfel de operator. El a arătat că, pentru preluarea conductelor, este necesar avizul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, în acest sens reprezentanți ai MEF și Transgaz urmând să stabilească condițiile de preluare. În ceea ce privește desemnarea operatorului de gaze naturale, s-a stabilit că în scurt timp Consiliul Județean va trebui să elaboreze un studiu de fezabilitate privind eficiența operării, în baza căruia MEF să organizeze licitația de desemnare a operatorului județean. Dl Mîrza a spus că autoritățile județene ar dori ca preluarea operării rețelei de gaze naturale din județ să se facă în trei etape, în prima urmând să fie incluse localitățile care au rețea interioară și la care trebuie făcut doar racordul, în etapa a doua – localitățile din apropierea conductelor de medie presiune fără instalații de distribuție interioare, iar în etapa a treia – celelalte localități.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: