Concursul „Istorie și societate în dimensiune virtuală”

Doisprezece elevi au primit calitatea de student al Universității sucevene

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a acordat calitatea de student în anul academic următor la 12 dintre premianții Concursului național „Istorie și societate în dimensiune virtuală”, de la Suceava, a cărui festivitate de premiere a avut loc ieri, în Sala „Auditorium” a Universității. Este vorba despre elevi de clasa a XII-a care s-au clasat pe primele 6 locuri la fiecare din cele două secțiuni ale concursului, Istorie și Socio-umane. Dintre aceștia, 3 sunt suceveni: Adrian Apetrei și Andrei Diaconu, de la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”, și Iosef Harasemiuc, de la CN „Ștefan cel Mare”.
 

La secțiunea Socio-umane, premiul I a fost obținut de Daniela Cotelea, din Iași, care în afară de premiul ministerului a mai primit un premiu de 500 lei din partea prefectului Orest Onofrei și încă 400 lei din partea Universității sucevene. Premiul II a fost câștigat de Adrian Apetrei, Suceava, iar premiul III, de Petre Fanațiu, din Vâlcea, căruia juriul i-a apreciat ca „interesantă” lucrarea din domeniul psihologiei. La secțiunea istorie, pe primul loc a fost Radu Ciobanu, din Alba, care a participat cu o lucrare „foarte interesantă” de istoria artei, elev care, de asemenea, a primit premii în plus din partea prefectului și a Universității. Pe locul II s-a situat Cozmin Stoica din Buzău, care a impresionat comisia cu o lucrare despre istoria comunismului, iar pe locul III, Mihai Șucan, din Arad, elev cu o situație specială, care a participat în concurs de la distanță, nefiind deplasabil. Toți acești premianți au primit și obiecte electronice din partea Siveco. Pe lângă mențiunile acordate de minister, au fost și premii speciale oferite de subprefectul Alexandru Băișanu, Plus Tv, Centrul de Studii Bucovina, Comunitatea evreiască Suceava, Colegiul de Informatică ș.a. A V-a ediție a Concursului național „Istorie și societate în dimensiune virtuală” s-a desfășurat la Colegiul de Informatică „Spiru Haret”, reunind 65 elevi și 35 profesori din 35 de județe din țară. Cele două secțiuni menționate au avut subsecțiunile pagini web și soft educațional, fiecare elev prezentând lucrarea sub formă elertronică. Președintele comisiei de concurs a fost prof. univ. dr. Radu Pentiuc, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: