Aristocrați peste noapte

Sarkozy a venit în România, președintele Traian Băsescu l-a așteptat zâmbind, premierul l-a întâmpinat de asemenea cu surâsul pe buze la Palatul Parlamentului. Ziariștii și-au dat brânci să-l fotografieze pe oaspetele francez, prilej cu care nefericitul polițist Cioacă a avut timp să tragă o gură de aer și să se plimbe liniștit, doar Elodia lui nu se poate compara cu unul ca Sarkoyz. Cei doi președinți au dat din cap, acceptându-se reciproc, iar oaspetele a văzut cât de primitori sunt românii. Un lucru foarte ciudat a fost adăugat la știri, și anume că președintele Sarkozy a venit însoțit și de socrul său, chestiune care ar trebui sucită pe toate părțile, căci noi, sărăntocii, ne-am cam săturat de cumetri și cumetrii, abia ne mai ocupăm de rubedeniile noastre, caracatița din politică promovează copilași de bani gata și urcă în fruntea partidelor dame bune de manevrat, la urma urmei ce mai vor și francezii ăștia cu socrii lor cu tot?
 

La Rădăuți au început cozile la medicamente compensate, bătrâni cu mâinile tremurânde fac rând pentru miraculoasele pilule, și-așa mult prea scumpe. Mă bate gândul că Sarkozy a avut vreun conflict cu socrul său și l-a adus în România pentru a-i arăta cum trăiesc unii prin draga noastră țărișoară și, fiind poate amenințat cu o ședere mai lungă aici, socrul a promis că va sta pe veci în banca lui. Ceea ce i-a adus lui Sarkozy o bucurie fără de margini. Altfel nu putem explica zâmbetul acela întipărit pe față, cum numai în luna de miere poți avea… Sarkozy a venit în România. Sarkozy a plecat din România. Ei, și ce-i cu asta? Să sperăm că nu și-a dus socrul la rând la vreo farmacie din București. Să sperăm că totul s-a sfârșit cu bine și cei doi președinți și-au luat rămas-bun cu zâmbetul pe buze, doar politica nu este pentru fieștecine, este o „doamnă” dată cu toate alifiile, care știe că trebuie să trăim bine chiar și cu burta goală… Important este că Franța ne bagă în seamă și de acum prin venele noastre a început să curgă sânge aristocrat… Restul nu contează.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: