În anul 2007, față de 2006

TBC-ul, sifilisul și gonoreea au intrat pe linie descendentă

Incidența bolilor infecțioase în județul Suceava a scăzut cu 8,7% în anul 2007 față de 2006, arată raportul de activitate pe anul trecut al Autorității de Sănătate Publică, boli precum tuberculoza, sifilisul și gonoreea având o evoluție descendentă semnificativă. Astfel, numărul cazurilor noi de TBC a scăzut de la 594 în 2006, la 538 în 2007, la fel și cel al cazurilor de sifilis declarate și depistate, de la 212 în 2006, la 194 în 2007, și cel al celor de gonoree care au scăzut drastic, de la 132 la 53.
 

În cadrul programului de supraveghere și control al infecțiilor cu transmitere sexuală, au fost testate pentru infecția luetică 2296 gravide în laboratorul ASP, 18 fiind depistate pozitive. Ele au beneficiat de tratament gratuit. Au fost investigate pentru depistarea sifilisului congenital 29 cupluri mamă – nou-născut, toate fiind negative. În anul care a trecut, 2666 persoane au fost testate HIV în laboratorul ASP Suceava, fiind depistate ca pozitive 6 dintre ele, iar 2953 persoane au fost consiliate cu privire la această maladie. Din cei 5839 contacți ai bolnavilor de TBC examinați de către rețeaua de pneumologie a județului au fost investigați 3126 suspecți, iar 2736 persoane au beneficiat de profilaxie antituberculoasă. Totodată, medii pneumologi au efectuat 104 vizite de supervizare. Au mai fost depistate și investigate 63 infecții nosocomiale, apărute la Spitalul Județean Suceava. Potrivit directoarei ASP Suceava, dr. Odette Nicolae, anul trecut a fost a finalizată acreditarea laboratorului de micro-biologie, procedură care a necesitat „costuri ridicate și eforturi deosebite”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: