Șase din zece consumatori casnici suceveni primesc ajutor la încălzire

În luna ianuarie, Primăria Suceava a acordat sprijin financiar la încălzire pentru 16.741 de beneficiari. Dintre aceștia, 12.880 sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare, 2659 dețin centrale individuale pe gaz metan, iar 1202 se folosesc combustibili solizi.
 

„Dacă ne raportăm la numărul de locuințe din municipiu, constatăm că este vorba despre un număr destul de mare de subvenționați”, a arătat primarul Ion Lungu. În reședința de județ există circa 30.000 de apartamente și case particulare, acesta însemnând că aproximativ 60% dintre consumatorii suceveni sunt dependenți de respectivul ajutor bănesc. Pe lângă ajutorul de la stat, cei care nici în aceste condiții nu-și pot plăti serviciile de încălzire vor primi și o „prestație financiară excepțională”. Aceasta se acordă în urma unei anchete sociale și poate varia între 600 și 700 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: