În avanpremiera Anului Internațional al Astronomiei din 2009

Expoziția „Universul văzut pe Pământ”. Planetariul Suceava pregătește expoziția permanentă „Universul văzut pe pământ”, care va cuprinde imagini cosmice captivante, unele chiar șocante, prinse pe panouri luminate.
 

Expoziția va fi lansată pe 20 februarie, fiind organizată cu prilejul Anului Internațional al Astronomiei (AIA), decretat pentru 2009. Pentru organizarea acțiunilor dedicate evenimentului, la nivel național s-a constituit un comitet coordonat de dr. Magda Stavinschi, președinta Comisiei de Educație a Uniunii Astronomice Internaționale, comitet din care fac parte și doi muzeografi de la planetariul sucevean, Emil Turcu și Dimitrie Olenici. AIA va marca a 400-a aniversare a primelor obser-vații astronomice efectuate prin telescop de Galileo Galilei; sunt implicate 149 de țări, România numărându-se printre primele țări din lume care a participat activ la lansarea primelor activități premergătoare AIA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: