Aeroportul Suceava, zonă internațională de liber schimb

Administrația județeană suceveană ar putea promova un proiect de hotărâre de guvern pentru înființarea unei zone internaționale de liber schimb la Aeroportul „Ștefan cel Mare”. Aceasta după ce conducerea Consiliului Județean a purtat discuții cu grupul de firme ANYC GROUP INC SUA, în urma cărora s-au analizat posibilitățile de colaborare.
 

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Gavril Mîrza, potențialii investitori americani și-au exprimat intenția de a prelua în concesionare și de a moderniza unitatea aeroportuară de la Suceava. „Pentru a se putea dezvolta activitatea economică a Aeroportului, în interiorul acestuia trebuie să se dezvolte o zonă internațională de liber schimb de tip porto-franco”, se arată într-o minută semnată de cele două părți. În interiorul zonei internaționale de liber schimb ar urma să fie construite mai multe clădiri care vor fi destinate activităților comercializare și industriale. Grupul de firme americane propune ca administrarea acestei zone să fie asigurată printr-un contract de parteneriat cu Consiliul Județean. „Așa cum am mai precizat, modernizarea Aeroportului este o preocupare a noastră și ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai repede”, a precizat dl Mîrza. Săptămâna trecută, discuții au fost purtate și cu reprezentanții firmei germane K+P, care urmează a întocmi studiul de dezvoltare a Aeroportului „Ștefan cel Mare”. Lucrările de modernizare și aducere la statutul de „internațional” includ, printre altele, prelungirea cu încă 600 de metri a pistei de decolare-aterizare, modernizarea sistemului de semnalizare-balizaj și reabilitarea aerogării.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: