Nouă vulpi turbate, doar într-o singură lună

Autoritățile sanitar-veterinare din județul Suceava se confruntă cu un nou caz de turbare. Este vorba despre o vulpe sfâșiată și ucisă de maidanezi în exploatația agricolă aparținând lui Ioan Fedorovici din comuna Stroiești. Infestarea cu virusul rabic a fost confirmată ieri, după analizele făcute pe probe de pe cadavrul animalului, aduse la Laboratorul sanitar-veterinar în vederea efectuării examenului virusologic.
 

Directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Petrea Dulgheru, spune că în zonă s-au aplicat substanțe dezinfectante pe toate locurile de contact cu materialul patologic. De asemenea, despre noul episod de rabie au fost anunțate autoritățile sanitare județene și locale, precum și organele silvice, iar Comandamentul antiepizootic local a fost reactivat. În focar se va efectua vaccinarea antirabică de completare a câinilor și pisicilor. Specialiștii DSVSA Suceava monitorizează în permanență modul de implementare a acțiunilor sanitare-veterinare din focar. Acesta este cel de-al noulea caz de turbare declarat în județul Suceava în prima lună a anului 2008.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: