În cadrul proiectului „Centrul de Formare Profesională”

Colegiul „Petru Mușat” va califica adulți în diverse meserii

La Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava s-a deschis oficial, ieri, Centrul de Formare Profesională, prin care 110 persoane angajate din județul Suceava vor fi pregătite în meserii corespunzătoare locului lor de muncă. Este vorba de persoane necalificate sau cu calificare nesatisfăcătoare și insuficientă, calificările în care vor fi pregătite fiind dulgher-tâmplar-parchetar, confecționer articole din piele și înlocuitori, operator mașini-unelte cu comandă numerică pentru prelucrarea lemnului, tâmplar universal și instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze.
 

Potrivit directoarei unității școlare menționate, prof. Maria Teodoreanu, se speră ca, din cei peste o sută de cursanți, 90 să obțină certificate de calificare profesională recunoscute la nivel național, iar 5% dintre absolvenți să continue studiile. Centrul de Formare Profesională a fost realizat printr-un proiect Phare 2005, pe care Colegiul „Petru Mușat” l-a inițiat și îl va desfășura din această lună și până în 2009, managerul lui fiind prof. Maria Teodoreanu. Una dintre rațiunile pentru care a fost inițiat este îmbunătățirea nivelului de calificare și ocupare, având în vedere că în județ nu prea există forță de muncă calificată, după cum a remarcat și primarul Ion Lungu, prezent la deschidere: “Avem probleme pe linia forței de muncă calificată. Cu acest lucru ne-am confruntat în toamnă, când am avut lucrări de reabilitare a rețelelor termice și nu aveam oameni. Am discutat și cu cei de la AJOFM despre această problemă, mai ales că există o migrare a forței de muncă în străinătate. De aceea apreciez ceea ce ați făcut și veți avea tot sprijinul primăriei”. Proiectul are o finanțare de 81576 euro, din care 89% sunt fonduri asigurate de Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse, iar restul, de la bugetul Primăriei Suceava. Parteneri în proiect sunt două firme sucevene, Test Prima și Jarden Shoes. Urmează selectarea, nominalizarea și organizarea grupului-țintă și pregătirea logisticii, achiziționarea de bunuri și servicii, organizarea și desfășurarea cursurilor propriu-zise.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI