Pe „arătură” (sau mai ceva), în plin centrul municipiului Suceava

Mulți dintre cetățenii ce locuiesc pe strada Ștefan Dracinschi (după blocul de vizavi de Magazinul universal „Bucovina”), se folosesc de cizme pentru a ajunge pe artera principală ce traversează urbea, strada Ana Ipătescu
 

În toamna anului trecut sau chiar în plină iarnă, municipiul Suceava a fost „spart” de constructori pentru refacerea rețelelor de termoficare. Trebuia făcut și acest lucru, iar actualii edili ai urbei, spre lauda lor, au reușit să dea startul și la această lucrare. Din păcate, cei care se ocupă de materializarea investiției au dat dovadă, în unele situații, nu numai de o elementară lipsă de spirit gospodăresc, dar chiar și de iresponsabilitate. În zonele centrale au săpat șanțurile, au introdus conductele și le-au aco-perit de nici nu se mai cunoaște pe unde au ac-ționat utilajele. Dar ce au lăsat însă prin spatele unor blocuri este incredibil. Bătaie de joc! Mor-mane întregi de pământ, piatră, bucăți de asfalt, poteci improvizate și mult, mult, noroi. O mos-tră elocventă pentru această situație o prezintă strada Ștefan Dracinschi, situată în spatele blocurilor de vizavi de Magazinul universal „Bu-covina”. Deci, (tot) în buricul târgului. Aici se poate vedea o adevărată arătură, pe care oamenii, mai ales cei de la cele câteva case și blocuri din zonă, sunt nevoiți să o străbată zilnic. Fotografiile sunt concludente, iar cine vrea să se convingă de realitate, nu are decât să se echipeze corespunzător și să facă o plimbare prin zona respectivă. Îngroziți de această situație, cetățenii s-au adresat redacției și ne-au invitat să vedem prin ce calvar trec. Am fost, am văzut… Oamenii au dreptate. Și ei sunt cetățeni ai municipiului, plătitori de taxe și impozite. Și ei, cei de pe strada Ștefan Dracinschi, vor să trăiască civilizat. Numai că niște constructori și-au bătut joc de ei. O doamnă ne spunea că, zilnic, pentru a ajunge la serviciu cu încălțămintea curată, se folosește, până în strada Ana Ipătescu, de o pereche de cizme de cau-ciuc, pe care, apoi, le ascunde într-o pungă. Cu siguranță că situația nu este cunoscută la conducerea Primăriei municipiului Suceava, situată, de fapt, la doar câteva sute de metri distanță de „câmpul de luptă”, ce arată ca după bombardament, despre care vorbeam. Cetățenii s-au adresat redacției, în speranța că vom face public necazul lor. Ceea ce am și făcut. Esențialul e, însă, ca rândurile noastre să-i sensibilizeze pe cei care răspund de buna gospodărire a municipiului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: