Cadou inedit de Ziua Principatelor făcut Sucevei de polițiști: Sala „Milenium”

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată ieri la sediul IPJ Suceava prin vernisajul unei expoziție de artă decorativă, pictură și vestimentație militară organizate cu sprijinul Prefecturii, UUR – Ținutul Bucovina și Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera”.
 

Au expus prof. Ioan Bodnar și artistul Radu Bercea. Cu același prilej, holul principal al IPJ a fost „decretat” pentru prima oară (de-a lungul timpului, aici au mai avut loc diverse manifestări de gen) de însuși comisarul-șef Nicușor Todiruț, șeful instituției, spațiu public deschis oricărui demers cultural. Comandantul polițiștilor suceveni a fost și nașul acestui spațiu, botezându-l „Milenium”. O notă inedită a evenimentului au dat-o caschetele de polițist expuse, peste 30, din 26 de țări (din SUA și până în Filipine), din colecția personală a comisarului-șef. Acesta ne-a declarat că obiectele, la care ține foarte mult (n. red. întâlnite, uzual, în biroul său de la IPJ) i-au fost donate de colegii polițiști din alte state cu care a luat contact de-a lungul vremii. Profesorul Ioan Bodnar a promis asistenței că, pe 25 martie, de Buna Vestire, Ziua Poliției Române, va organiza un vernisaj de pictură, la care vor participa artiști din 8 țări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: