Și la CJP Suceava

Bătălie pentru bilete de tratament

De febra solicitării biletelor de tratament în stațiunile din țară a fost cuprins și județul Suceava, zile la rând înregistrându-se o înghesuială de nedescris la ghișeele Casei Județene de Pensii Suceava. Până la sfârșitul săptămânii trecute, la CJP au fost depuse aproape 6.000 de cereri pentru bilete de tratament balnear în 2008. Directorul executiv al Casei Județene de Pensii Suceava, dl Robert Marian, ne-a spus că anul acesta s-a înregistrat un număr dublu de cereri, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
 

Cele mai mari solicitări sunt pentru stațiunea Vatra Dornei (aproximativ 1.900 cereri), urmată de stațiunea Felix (800 cereri), în timp ce pentru Băl-țătești s-au înscris 450 de persoane. „Cu toate că la această dată nu se cunoaște numărul biletelor de tratament care va fi repartizat în 2008, este bine ca persoanele care au nevoie de tratament balnear pentru menținerea sănătății să depună la timp actele necesare. Precizez totuși că nu există un termen limită pentru depunerea acestor cereri. Pe de altă parte, este bine de știut că, la depunerea cererilor, pensionarii nu sunt obligați să vină perso-nal, iar cei care nu pot ajunge la Casa Județeană de Pensii pot trimite documentele necesare prin poștă”, menționa dl Robert Marian. Numărul biletelor repartizate județului nostru a scăzut treptat, de la 14.389 în 2003 până la 8.131 în 2006. Anul trecut au fost repartizate în total 8.709 bilete, din care 2.709 au fost suplimentări. Bătălia pentru bilete de tratament este așa de mare pentru că foarte mulți oameni sunt bolnavi, iar prețul a-cestora este accesibil, pen-sionarii plătind jumătate din pensie și salariații cu venitul brut (pe luna anterioară plecării în stațiune) mai mic decât salariul mediu brut pe economie, numai 50 la sută din costul biletului. Iar per-soanele care au suferit acci-dente de muncă sau îmbolnăviri profesionale și beneficiarii legilor cu caracter special primesc bilete gratuit. Se-jurul include 18 zile, cu trei mese zilnic, tratament și ca-zare în vile sau hoteluri de două sau trei stele. Așadar, de bilete pot bene-ficia pensionarii, asigurații sistemului public de pensii, asigurații sistemului de asi-gurare pentru accidente de muncă și boli profesionale, beneficiarii legilor cu caracter special. Documentele pe care trebuie să le prezinte solici-tanții sunt: • cerere tip (de la Casa de Pensii) • copie după actul de identitate • reco-mandare medicală (în original) • cupon de pensie sau adeverință de salariat, după caz.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: